Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Alvdal
Hedmark
Karakteristisk topp
(Skrevet av mob 26.07.2008)

Tur foretatt: Juli 2008.

Syklet de ca 12 km inn til Breisjøseter (via en tur til Gravskarhøgda) og koste meg på hytta med god middag, øl og en god natts søvn.

Etter en fremragende frokost på Breisjøseter var det bare å ta på seg fjellstøvlene og gå rett opp på Store Sølnkletten. Fra Breisjøseter kan du ihvertfall ikke bomme på denne karakteristiske toppen som synes i mils omkrets. Jeg har sett den fra ulike topper fra alle kanter, så på tide å få besteget denne.

Fulgte merket T-sti hele veien opp. Stien følger sør-ryggen rett opp til topps. Bratt stigning hele veien og plutselig står du på varden. Jeg brukte 1,5 time opp uten pauser i varmen. Satte meg ned og drakk en liter vann i sola på toppen og nøt en formidabel utsikt til Rondane og Dovre. Sør-østover kunne du se så langt øyet rakk og i vest kom det Jotunheimen til syne som ikke Rondane dekket.

Jeg gikk samme vei ned igjen ettersom jeg skulle videre til Dovre. Men T-stien fortsetter en fin runde over spisskletten og ned igjen til hytta. Anbefales for de som har hele dagen på Breisjøsetra.Tilbake til Alvdal


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset