Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Salangen
Troms
Noen turer i Troms - Utrolig skiftende vær...
(Skrevet av JoSo 19.07.2008)

Tur foretatt: Juli 2008. Andre på toppen: Inger Lise, Otto

19.7.08. Noen få timer etter den flotte midnattsolturen på Leirtinden var det igjen tunge skyer og regnbyger på morgenkvisten. Det ble derfor en sen start på dagens tur, og vi var turister på Finnsnes og i Andselv i timesvis denne dagen...
Etterhvert bedret været seg, og vi kjørte fra Andselv i retning tilbake mot Sørreisa, tok av R 86 mot Rabbåsen og kjørte nesten til veis ende i Rabbåsdalen. P.s.: Om veien nesten lengst inne er lukket med en bom, så stopp her og gå resten! For det første er det bare noen hundre meter igjen til veien uansett ikke er kjørbar med en vanlig personbil, og for det andre finnes visstnok en olm bonde her inne i dalen...!
Fra P-plass gikk vi først opp på høydene øst for dalen i retning høyde 786, men passerte denne på vår vandring sørover på høyre side. Fulgte så denne høyden et par kilometer og kom etterhvert til foten av Hjerttinden. Mye fugl å se her oppe, bl.a. heilo, snøspurv, heipiplerke, fjelljo, terne, steinskvett, blåstrupe, rype og ravn. Spesielt artig å se fjelljo da.
Jevn og fin stigning til topps, og et merkelig toppunkt med en enslig klippeformasjon og en varde på toppen av denne. Ved foten av klippen stod en kasse med bok som viste en annen høyde på toppen: 1383 moh. Dette stemte også bra med en sjekk ved hjelp av GPS.
Vi fikk ikke regn på denne ettermiddagsturen, men skyer som nå og da sveipet over toppartiet. Det gjorde ingenting.
Vi brukte vel omtrent 5 timer på denne turen inkl. pauser. Det var ca. 6,5 kilometer i luftlinje til topps fra P-plass.
Inger Lise & Otto var med.Tilbake til Salangen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset