Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Eidsberg
Østfold
Fin utsikt fra branntårnet
(Skrevet av mob 25.06.2008)

Tur foretatt: Juni 2008.

Jeg fulgte samme oppskrift som lima og syklet mot toppen fra Svarverud Gård. Men den første utfordringen er å finne denne fine gården. Veien til Svarverud ligger ved gamleveien mot Ørje. Så måtte svinge av E18 mot Lundeby/Kallak og fulgte i retning Lundeby. På Lundeby fant jeg et skilt som viste Svarverudveien. Fulgte denne grusveien helt inn til en parkeringsplass rett før gården.

Derfra syklet jeg gjennom gården, forbi bommen og passert flere idylliske vann. Ca 5 km på denne veien kom jeg till et veiskille. Da syklet jeg opp den bratte veien til venstre og fulgte denne et stykke. Etter en stund kom jeg forbi et lite vann på venstre side. En luring hadde plassert ei campingvogn her oppe og lever sikkert fine sommerdager med fisking og grilling her. Noen hundre meter etter vannet og rett før veien svingte rett nord igjen, dukket det opp en sti med tydelig blåmerking til høyre. Rista liv i stive sykkellår etter gårsdagens tur (lett sykkeltur hit) og fulgte blåmerkene til skogs.

Stien var ikke så mye å skryte av, men merkingen upåklagelig. Så innen en halvtimes tid sto jeg plutselig ved tårnet. Gikk stigen til topps og fikk vid utsikt i alle retninger. Var ikke mange kjente topper å se - kun skogsflatt Østfold og Sverige, men kjente da igjen Linnekleppen lenger sør.

Gikk og syklet samme vei tilbake. Her er det viktig å ikke miste merkingen av syne for her er det lett å rote seg vekk i skogen. Brukte nærmere 2 timer tur/retur inkl. sykkelturen.Tilbake til Eidsberg
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset