Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m

Nordland
Burnestinden: Flotteste topp under 700 moh...?
(Skrevet av JoSo 10.06.2008)

Tur foretatt: Juni 2008. Andre på toppen: Inger Lise, Otto

10.6.08. Etter en god natt på Myre Hotel i Øksnes gikk turen til Bø kommune. Tok av til høyre ved Straume mot Straumsjøen og Vikan. Kjørte ca 1 km til en grei p-plass ved Handkleppan. Her startet turen over ei eng og rett inn i tett skog med einer og annen kronglete vegetasjon opp skaret mellom Vikanfjellet og Nattmålstinden. Kom opp til Spikarheia (denne har fått navnet sitt pga til tider så sterk vind at den river gresset fra bakken...!). Herfra ble det rundtur til topps og ned igjen. På vei opp gikk vi først sørsiden og opp skaret mellom Vardetinden og det høyeste punktet Burnestinden. Gikk litt ned i et nytt lite skar før siste stigningen til toppen. Her lå et par steiner som varde. Ps.: Varden er nå litt større! Gresskledd topp med god plass til en lang rast.
Herfra kunne vi se hele Lofotveggen fra nord og mange av tindene i Vesterålen. Det var også flott å se alle småøyene sør for Nykvåg. Måtte etterhvert slite oss løs fra et perfekt hvilsted....
Gikk ned via renna i sørvestlig retning hvor vi også fant en litt uklar sti. Kom rett ned til Spikarheia fra nord og videre retur ned dalen til bilen. Total tid: 4 timer t/r.
Med på turen Otto og Inger Lise.


Tilbake til Bø
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset