Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Askøy
Hordaland
4 Bergenstopper på arbeidernes dag
(Skrevet av Sea 04.05.2008)

Tur foretatt: Mai 2008.

01.05.2008

KOLBEINSVARDEN
Startet kl 07.30 i nydelig vårvær fra Kollsnes og kjørte til Askøy. Parkerte ved Steinrusta og småløp fin sti til toppvarden. Her hadde allerede 3 stk skrevet seg inn i turboka før kl 08:30! Fin utsikt og fint vær.

ELDSFJELLET
Kjørte deretter til Meland og parkerte ved skiltet ved Rv564. Fortsatt finvær. Bratt og fin sti oppover, men så ikke på kartet eller GPS og gikk derfor mot Storanipa først. Så fort at det var en topp lenger vest som var høyere og gikk ned og opp igjen på Eldsfjellet. Litt ekstra trening ...
Tok noen bilder og småløp nedover.

MORKEFJELLET
Kjørte tilbake til E39 og tok Rv565 til Radøy. Tok av Rv565 mot Manger og fulgte stien opp fra vestsiden. Masse folk med startnummer å se, så her var det en eller annen lokal happening på gang. Jeg småløp opp og stanset ikke før jeg var på Nøttveitveten. Mao. det ble litt ekstra trening her også. Gikk deretter bort på Morkefjellet og da kom regnet i det jeg nådde toppvarden. Tok noen bilder og gikk ned. Flott turterreng.

LITLÅSFJELLET
Videre nordover langs Rv565 mot Fedje som jeg også hadde tenkt å få med meg. Men klokka gikk for fort og jeg hadde et fly til Trondheim på ettermiddagen. En ferjerur til Fedje var litt for riski, så jeg "sparer" denne til senere. Kjørte derfor til Mongstad og opp til vanntankene og ruslet bort til skogstoppen med en liten steinvarde og bolt i bakken. Var nedenom Mongstad en tur og deretter full fart til Flesland, etter nesten 30 mil i bil.


Tilbake til Askøy
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset