Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Bergen
Hordaland
Kveldstur på ski
(Skrevet av mob 24.04.2008)

Tur foretatt: April 2008. Andre på toppen: tero

Pakket med ski og fjellstøvler og dura bilen over fjella på jobboppdrag i Bergensområdet. Fant ut at det var ypperlig å kombinere møte med gamle frender og en kommunetopp. Så Terje og Jon meldte seg som lokale sherpaer opp til Bergens høyeste fjell.

Været hadde vært strålende i flere dager, så vi var litt usikre på snømengden. Men det var uberettiget bekymring viste det seg for fra Gullbotn (E7 mot Norheimsund) lyste det hvitt gull på Gullfjellet.

Vi parkerte rett ved E7 på Gullbotn rett ved et nedlagt pensjonat antakelig. Vi tok på oss fjellstøvla og skia på ryggen og gikk inn lysløypa. Her viste det seg at det gikk merket sti rake veien til topps. Først fulgte vi lysløypa, så tok vi av den ved en bro og fulgte stien langs elva. Etter et par hundre høydemeter ble det mer snø enn sti, så da var det på med skiene.

Vi måtte av med skiene et sted for å krysse en bekk ellers beholdt vi skiene hele veien til topps. Føret ble bedre og bedre og brattere og brattere ble det. Jon ble litt skeptisk til å kjøre ned bratta ned igjen så gikk tilbake til base-camp ved bilen når vi var en halvtime fra toppen.

Terje og jeg slet oss videre oppover med skifellene og nøt en utsikt som ble mer imponerende for hver meter. Vel oppe på siste høyden kunne vi skue ut i havet og øyriket i vest, Folgefonna i sør og uendelig mange snøkledde topper i alle retninger. Ble reint målløs der oppe. Brukte ca 1 time og 3 kvarter opp. Var faktisk en rimelig lett tur opp hit.

Ned igjen bar det på ypperlig skiføre. At jeg ikke har vært her oppe på de 7 årene jeg bodde i Bergen er et mysterium. For maken til bedre telemarkstopp rundt Bergen skal man lete lenge etter. Bare så synd jeg valgte fjellskiene i stedet for telemarkerne. Men morsomt var det lell.


Tilbake til Bergen


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset