Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Stokke
Vestfold
Alternativ tur
(Skrevet av geirh 20.04.2008)

Tur foretatt: April 2008.

Siden denne toppen - og adkomsten - som hittil beskrevet virket litt kjedelig, valgte vi en rute med litt mer naturopplevelse.
På en deilig og varm aprilsøndag parkerte vi i nordenden av Langevann i Re kommune, og gikk på vestsiden av vannet sydover. Fint og tilrettelagt turtereng her, med et mylder av stier og skogsbilveier. Syd for idylliske Langevann med omkransende hytter kommer vi inn på gruset skogsbilvei som tar oss helt i sydenden av Re. Kjerrevei fortsetter videre i stadig riktig retning, og rett ved treriksrøysa Re/Andebu/Stokke ser vi høyspentmastene over et svakt høydedrag vi forventer er målet. Nedoverbakke i 200 meter før vi skråner opp over et hogstfelt og videre opp i skogen mot høyspenten. Men her er fryktelig krattete og trær som har lagt seg, så vi brukte nok 20 min. på de 500 m. fra stien før vi fant stedet, en koselig knaus 40 meter syd for høyspentmasten med postkasse.
For alle de som har vært her i gråvær og mørke kan jeg avsløre at man ikke har gått glipp av noen stor utsikt...
Tilbake til stien på 10 min. da vi valgte å gå vestlig, og bratt nedover fra mastene.
Drøyt to timer t/r i svært bedagelig tempo. Sikkert en fin joggetur dette, for den som måtte ønske det. Joggere var det ellers nok av i dette populære terrenget, lykkelig uvitende om den enorme attraksjonen like oppe i skogen et sted :)


Tilbake til Stokke
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset