Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Songdalen
Vest-Agder
Nå er toppen merket !
(Skrevet av geirh 07.04.2008)

Tur foretatt: April 2008.

Siden det ikke finnes noe tegn til at det noen gang har vært folk på denne toppen... så måtte vi bare. Også selv om det innebærer at vi inntar status som miljøsvin.
Med vår beskjedne utrustning falt valget på en imsdal-kork, som herved er skrudd inn i barken på det treet som tilsynelatende er kommunens høyest rotfestede. Skjønt her er det små marginer, for det er temmelig flatt her oppe, på et område tilsvarende en norsk gjennomsnittshage.
Men ingen ville vel kommet på å bygge et hus her, med en såpass lite sjarmerende adresse, og kun en traurig utsikt mot Venneslas jevnhøye skogåser i nordøst.


Vi tok av som skissert av Inger Lise, som innebærer høyere beliggende startpunkt enn den nordlige adkomsten - men desto brattere stigning de siste 3-400 meter. Dessuten er det ok "traktorsti" innover fra vedlageret en parkerer ved.
Holder til venstre i veidele etter få minutter, og følger stien til ende, 15-20 min. fram til en myr ved vestenden av Kvellandsvatnet. Rett frem over myra og svakt til venstre, bratt opp gjennom et lite hogstfelt. Ingen tydelig sti her, men rett frem der det flater litt ut kommer man raskt til et slitent steingjerde. Toppen er opp til venstre i dette gjelet, men er for bratt å forsere før man er drøyt 50 meter videre fra gjerdet. Her midt i gjelet går det så vidt an å komme seg opp uten å klatre. Når det så flater ut her oppe igjen så ser man terrenget fremdeles stige mot høyre, og ett minutt senere er man der.
En fin liten svettetur de siste 10-12 min. opp, og tur/retur brukte vi ca. fem kvarter med mange hvileskjær.


Tilbake til Songdalen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset