Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Overhalla
Nord-Trøndelag
En vindfull dag i Nord-Trøndelag
(Skrevet av JoSo 09.03.2008)

Tur foretatt: Mars 2008.

8.3.08. En vindfull dag i området Grong/ Overhalla ble brukt til et besøk på denne toppen som må være spesielt fin som skitur. Jeg valgte samme rute som beskrevet av Otto & Inger Lise: Tok av veien på sørsiden av Namsen litt øst for Øysletta ved skilting mot Skistad. Kjørte så bomvei ca. 5 km til veis ende til P-plass omtrent en kilometer rett nord for Tømmersjøen.
Herfra en flott skitur til Tømmersjøen og mot Grytsjøen. Like før Grytsjøen var det naturlig å skrå oppover lia mot Finntjønnin og videre opp til topps. Jeg klarte ikke å se forskjell på de to høyeste toppene her, og min GPS bare hoppet og danset som en yo-yo av en eller annen grunn.
Toppen med den lille varden er imidlertid punktet hvor 726 m er markert, så jeg antar derfor at denne blir betraktet som høyest. Det var sterk vind på toppen, men likevel god sikt og flott utsikt i alle retninger. Nedkjøringen til bilen gikk som en drøm; flott føre i fjellet over tregrensa og fast og fint scooter-/ skispor nede i skogen. Brukte litt over 3 timer t/r.


Tilbake til Overhalla
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset