Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Østre Toten
Oppland
Nyttårstur på truger i mørket
(Skrevet av Sea 01.01.2008)

Tur foretatt: Januar 2008.

Etter Lushaugen kom jeg til Torssætra litt før 16:00. Det var allerede begynt å mørkne og jeg vurderte å spare denne toppen til senere, men måtte prøve siden jeg først var her. Tok med hodelykt, sekk og truger og la iveg med GPS'en etter blåmerkinga på andre sida av Torssætra. Ski er jo uaktuelt herfra, men truger er jo også en utfordring i bratta oppover.

Etterhvert ble det så mørkt at jeg ikke så blåmerkinga før de var 1 meter foran meg, men ved hjelp av GPS'en klarte jeg sånn noenlunde å følge merkinga. Men det er tungt å gå med truger i bratt og dyp snø, det hjelper nesten ikke med broddene som stikker ganske langt nedi. Du sklir bakover allikevel.

Kom meg tilslutt oppå høydedraget og så av GPS'en at det ikke var langt igjen. Med hodelykt og GPS styrte jeg innom hytta på flata før jeg kom til toppen hvor det lyste en utelampe fra tårnhuset. Trodde først det var folk der, men denne står vel på hele året. Tok noen blitz-bilder og en liten matbit, før jeg fulgte sporene mine ned igjen. Brukte nesten 1,5 t opp og rundt 40 min ned. Artig erfaring å gå med truger i så bratt terreng, om enn det ble en litt tung tur i mørket.
(01.01.2008, 2 av 2 på samme dag)


Tilbake til Østre Toten
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset