Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Aurland
Sogn og Fjordane
På vei hjem fra vestlandet
(Skrevet av obe 14.11.2007)

Tur foretatt: Mai 2005.

En god grunn til å bruke bilen istedenfor buss eller tog mellom Oslo og Bergen er selvfølgelig muligheten til å gå flotte turer underveis på reisen. Blåskavlen er jo helt genial i så måte, i og med at den ligger ca midtveis (hvis man ser litt rundt på det...:o)
Hadde egentlig planer om å kjøre helt over, men veien var ikke åpnet ennå så jeg måtte stoppe ved bommen der veien krysser Koldselvi. Det holdt i massevis for meg, skiføre helt fra parkeringen og dermed var det bare å labbe oppover lia. Jeg holdt retningen rett mot toppen og kom opp til Illversnosi etter en stund. Ferdig med det bratteste, nå var det bare å lange ut på det flotte føret som var her oppe. Videre over fortoppen på 1781 moh og opp til Blåskavlen. Dette må jo være skitopp nummer en, vil tro det går an å komme seg opp på ski selv midtsommers.
Nøt utsikten over kjente fjell lenger sørvest mot Upsetetraktene der mine foreldre har hytte. Ikke rart man blir bitt av fjellbasillen..... Etter nesten 1,5 timer på toppen var det bare å rive seg løs. Hadde tross alt et stykke til å kjøre denne dagen! Av med fellene, og så bar det utfor.Sneiet 1781 på vestsiden, og dermed var det bare å koste på med så mye svinger man bare orket ned til bilen.


Tilbake til Aurland
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset