Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Fjaler
Sogn og Fjordane
Senhøst på Vestlandet (23.10. - 27.10.)
(Skrevet av JoSo 29.10.2007)

Tur foretatt: Oktober 2007.

På vei hjem til Oppdal vurderte jeg en stund på om jeg skulle driste meg ut på denne turen. Været var nemlig uvanlig dårlig; både sterk vind og store nedbørsmengder gjorde at tvilen var berettiget...
Når jeg først hadde lagt i vei fra sætrene i Stordalen var det imidlertid ikke så verst likevel, selv om turen ble en utfordring mot naturkreftene.
Jeg kom sørfra etter E39, og kjørte bomveien inn til Stordalen fra Løfall. Fra sætergrenda her gikk jeg stien videre inn i Stordalen og skrådde etterhvert rett opp mot toppen. Naturlig nok så fikk jeg problemer med å passere bekker som plutselig var blitt til elver på kort tid, og på toppen hadde jeg følelsen av å stå i en kalddusj i sterk storm! Beskjeden varde her oppe, og i tillegg noen bolter i berget. Ingen utsikt akkurat denne dagen, nei. Været gjorde at jeg ikke akkurat satt og rastet noe særlig, og turen tok 1 t og 35 min t/r bilen. Jeg lånte et uthus ved P-plassen så jeg fikk skiftet til tørt tøy etter turen. Og da jeg passerte Løfall på vei ned hadde elva flommet godt over brukaret og veien. Jeg kjørte gjennom vannmassene og håpet på det beste... Det gikk bra, og etter noe betenkningstid angret jeg ikke i det hele tatt på at jeg gikk denne turen!


Tilbake til Fjaler
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset