Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hattfjelldal
Nordland
Lang, fin og slitsom tur i mye snø og kratt..
(Skrevet av obe 26.10.2007)

Tur foretatt: Juli 2007.

Kjørte forbi Majavatn og svingte inn østover mellom Fiplingvatnene inn Simskarddalen. Overnattet i bilen her inne. Flott område, men mye klegg!!
Gikk først litt på sti oppover langs elva, og siden gjennom mye kratt og ulendt terreng innover mot Måskardfjellet. Innerst i dalen kom vi til snøen, og det ble tung snøvandring oppover til Vestre Måskardvatnet (881moh), og deretter på sørsiden av dette. Litt mer sørlig retning etterhvert som vi rundet Måsskardfjellet og holdt kursen oppover til toppen på Kvigtinden Nord (1394moh). Herfra er det en fantastisk utsikt til Måsskardfjellet og Kvigtinden. Det er nok fra denne kanten Kvigtinden tar seg flottest ut!
Etter mye fotografering gikk vi ned i skardet og fulgte snøeggen opp til toppen på dagens hovedmål på 1699moh. Stor, flott varde og nydelig utsikt utover hele den snødekte nasjonalparken. Blir nok fremdeles en stund til isen går på fiskevannene...
Tilbaketuren gikk videre sørover over Kvigtindsaksla og ned i dalen mot nordre Biseggvatnet. Begynte å bli slitsomt å gå i denne snøen nå, og gledet oss veldig til å få bar bakke igjen nede i Biseggdalen. Et par km lettgått terreng før vi stupte inn i krattet igjen. Satte på autopiloten og banet oss vei uten stopp til vi var tilbake på stien og brua over Rørskardelva.


Tilbake til Hattfjelldal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset