Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Bykle
Aust-Agder
Kartblad 1413 I
(Skrevet av Toggi 01.09.2007)

Tur foretatt: Juni 2007.

Sov i telt litt sør for Hovden, vi hadde ingen kart for denne turen, så vi måtte innom Hovden for å finne kart før vi la ut på turen, Dette viste seg å være vanskelig, hverken butikker, hoteller/camping, turistinformasjonen eller bensinstasjonen hadde kart, men fant tilslutt på sporten dagen etter. Så, et tips for andre som skal gå turer hvor som helst i landet, skaff kart lang tid i forveien. Ikke regn med at de har det lokalt der du skal gå.

På grunn av kartrotet kom vi avgårde en time etter planlagt tidspunkt. Begynte turen ved Berdalen, gikk inn til Berdalsbu, inn Slækjeskardet, krysset elva mellom Midtre og Ytre Gjuvvatn, MYE vann på denne tida, og fulgte dalen rett opp på nuten. Måtte også her gå på noen snøflekker, men langt mindre snø enn på Haukeli.
Fulgte samme rute ned igjen. Mørke skyer var truende, men det kom ingen dråper. Brukte omlag ti timer på turen. Samme dag dro vi videre til Bykle for Urddalsknuten, men manglet også her noen kart, hadde bare kartet for Rosskreppfjorden. Sov på et hotell i Eide, dagen etter åpnet himmelen seg, og grunnet vær, høy vannføring i vassdrag, og en 6mils tur foran oss, la vi veien rett til Arendal for en tur ut på byen. Urddalsknuten får vi ha til gode.


Tilbake til Bykle


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset