Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Høgbøra
1964 m
Nesset
Møre og Romsdal
Solnedgang over Tafjordfjella
(Skrevet av mob 22.08.2007)

Tur foretatt: August 2007.

På vei til vestlandet slang jeg oppom denne toppen rett utenfor Bjorli for en kveldstur. Etter Bjorli svingte jeg av til høyre til Brude. Pass så på at du etter noen kilometer følger anleggsveien med håndskrevet skilt mot Mardalsfossen og ikke havner på gården Brude (som jeg...).

Vel oppe på fjellet parkerte jeg ved en parkeringsplass ved elva rett før Danielbu. Jeg fulgte elva litt opp og fant så et sauetråkk opp lia. Oppe på høyden så man rett mot Høgbøra (Inste Kleneggen), så det var bare å peile seg mot Børas fortopp på 1920 meter. Jeg valgte å gå litt til venstre for et par knauser på veien bort. Ingen sti bortover og mye stein etterhvert. Men passelig store steiner så lettgått allikevel.

Vel oppe på Børa på 1920 meter så man at det var såre enkelt og nesten flatt bort til Høgbøra på 1964 m. Hadde pent vær men lavt og skiftende skydekke rundt, så ikke den himmelske utsikten jeg hadde håpet på før på nedturen igjen. Brukte 2 timer til varden.

Samme veien ned. Var innimellom inne i skydekket, men på slutten løste det seg opp og Tafjordfjellene ble lyst opp i fin rødfarge i solnedgangen. Ble noen bilder på veien ned med fin utsikt mot Karitind, Pyttegga og de andre Tafjordfjellene. Vakkert retten og sletten. 2115 - 4 timer etter start var jeg tilbake ved bilen.Tilbake til Nesset


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset