Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Hovdefjell
524 m
Vegårshei
Aust-Agder
Rekordvarde!
(Skrevet av mob 21.06.2007)

Tur foretatt: Juni 2007.

Etter å ha vært på Risørs topp kjørte jeg videre gjennom Vegårshei og kom inn på veien mellom Tvedestrand og Åmli. Fulgte veien et godt stykke og så etterhvert en stor mast på en høyde. Antok at det måtte være Hovdefjell.

Når jeg kom til Storbrua svingte jeg av vei mot Ufsvatn. Det var forresten en bruktbutikk ved avkjøringa. Ting står nok i den butikken en stund...

Et par-tre km etter den veien sto det skiltet til Gisletveit. Tok av der og ved andre skogsvei til høyre svingte jeg av og så at det var en bomvei med store advarsler om privat vei og uvedkommende ingen adgang - men ingen fysisk sperring.

Tok ikke sjansen på å møte noen som spurte om jeg var vedkommende, så gikk veien til topps. Ble noen kilometer å gå, men etter en halvtime sto jeg oppe ved en mast på minst 200 meter. Det var varden sin det! Her var det folk som jobbet oppe tydeligvis. Sto en bil der oppe og møtte en annen på vei ned. Så tok rett beslutning.

Så ingen andre veier opp. Formidabel utsikt på toppen forresten. Dette må være den perfekte ake- eller kjelketopp vinterstid! Passe bratt ihvertfall.

Så bar det rett til suiten, øl og torskefiske på havna i Risør. Foretrekker faktisk det siste til tross for utsikten.


Tilbake til Vegårshei
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset