Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Nes
Akershus
Føles høyere
(Skrevet av geirh 20.06.2007)

Tur foretatt: Juni 2007.

Siden denne knappen så litt kjedelig ut på papiret, men ligger litt rufsete til, så valgte vi å kompensere med høyere spenningsfaktor. Opplegget ble da å finne frem med kartet kun i bakhodet, og vi dro ut i det sti- og skiltløse samfunnet klokka ti-elleve om kvelden.
Det er riktignok sti inn til Steinsjøen, fra der vi parkerte ved snuplass på Steinsjøveien ( samme adkomst som obe ). Ved hytte nr. 2 ved vannet skar vi på måfå østover i lendet. Over skog, myr og innbilske topper gikk det, men gikk faktisk rett på, og kun 35 min. kjapp gange brukt så langt. Liten varde og beskjeden utsikt, den videste er retning sydvest. Men det føltes mer som 601 enn 501 meter, med tanke på all stigningen fra lavlandet.
Tøffe i trynet etter den manuelle navigasjonen skulle vi være enda flinkere tilbake igjen, og unngå Steinsjøen. Det endte med at vi nesten rota oss bort i skauen, for etter tre kvarter ante vi uråd og var kl 23.15 mentalt forberedt på seng av skogsbunn, i t-skjorte og shorts. Men plutselig var vi nede på stien bare 75 m. fra bilen, og et lettelsens sukk kunne trekkes. Terrenget her er ikke for manuell navigasjon ! Totalt 1,5 timer.


Tilbake til Nes
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset