Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Gjøvik
Oppland
Alternativ tur
(Skrevet av geirh 25.05.2007)

Tur foretatt: Mai 2007.

Etter heller dårlig trim i Løten torsdag ble Ringsrudåsen begått vanskeligere enn nødvendig. Noe av poenget er jo å slite litt, og kanskje lure litt på veien. Og fint å beskrive en tur ulik den andre har her.
Kom fra Vingrom og vurderte først joggetur fra Torpaåsen, fra bommen ved Kråkhugu, men hadde ikke kart her. Så ble det videre til avkjøring Snertingdal, og derfra ca 3,5 km nedover og til venstre ved skilt Gilbergbygda. Her hadde vi spanet inn en sti på kartet, fra ca. 2 km opp denne veien - som vi fant ved den øverste gården i bygda: "Ringsrudsæterveien" sto det. Dermed parkerte vi her, og gikk rett i DET gjørmehølet noen hundre meter oppover. Det viste seg etterpå helt unødvendig, og bikkja er ikke pen ikveld...
Vi mista stien og rota flere ganger, men traff på T-merket sti etter drøye halvtimen og da gikk det greit.
Rett før sætra tok vi opp i skogen og traff på stien innenfor sætra, noen hundre meter syd for toppen. Fra denne skar vi raskt videre opp til høyre, her er et mylder av småtråkk på den skogkledte toppen. Den burde vært barbert, for skogen snyter en for et flott 360 panorama siden toppdraget er ganske smalt.
Rota rundt på høyden uten å finne varde, men fant til slutt det småråtne tårnet som nesten ikke er synlig før du er der. Fulgte så de høyeste punktene sørover inn i Gjøvik kommune.
Tilbake gikk det kjappere da vi holdt oss på den merkede stien helt til bilveien, 250 m ovenfor der vi parkerte. Det er her man bør ta turen fra, da tar det tre kvarter. Ta stien ved skiltet "Fossilfelt 1,3 km" så går det radig på den T-merkede stien hele veien.
Er glad jeg ikke valgte joggesko for her er det bløtt, men fin tur for nå er sommern endelig kommet. 2 timer t/r.
Som en kuriositet kan nevnes at 35 meter lavere Åsgardhaugen på Biri-åsen kanskje har det flotteste utsiktspunktet over Mjøsområdet og vidsyn mot øst ellers. Nås på tre kvarter fra bomvei i Biri eller 15 minutter fra stikkvei fra bomvei i Snertingdalen. Ingen skilting.


Tilbake til Gjøvik
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset