Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Åsnes
Hedmark
Svensk utsikt
(Skrevet av geirh 23.05.2007)

Tur foretatt: Mai 2007.

Grei adkomst med bil. Kjørte innover rv 206 fra Flisa, og rett før riksgrensen til høyre mot Rundmyr ca 2,5 km. og til venstre ved skilting "Furuberget" og "Finnskogleden". Herfra nesten 4 km rett frem til låst bom.
Herfra støtter jeg snilen på at du må finne veien opp for å se at det er en kremtopp. Og du må finne den selv, for den som bygde denne klinten glemte at den burde vært synlig vestfra, ikke bare fra Sverige.
Vi gikk 5 min fra bommen og holdt til venstre i første kryss. 5 min til, og da feilet vi ved å følge veien mot høyre. Skar oppover til venstre i terrenget da vi ante uråd etter nye 5 minutter, og fikk da karre oss gjennom kratt og myr, over to "nestentopper" før vi så den endelige toppen 150 luftmetre nordøst, og at vi burde holdt rett frem også i grustaket. ( Sånn er det når er prinsipiell motstander av å ha med kart, kompass eller gps )
Men vi fikk da skremt opp ei orrhøne på den måten, og utsikten til Sverige er så god som en utsikt feil vei kan bli. Flott gammel varde midt i grensegaten. Først da vi bestemte oss for å følge stien nedover bratta på nordsiden tilbake, skjønte vi at svenskegrensa er barbert som en kraftgate uten ledninger.
Vel nede her finner man enkelt enden av den kjerreveien vi burde fulgt i det siste "krysset" på vei inn, og er etter 10 min. tilbake dit.
For den som ønsker klatring og heftig trim i 10-15 min. er denne veien ned klart å foretrekke opp. Og den raskeste.

Åsnes kan absolutt være bekjent av dette høydepunktet, men kanskje et skilt eller to hadde vært på sin plass for å markere det...?
1 time t/r for den som også vil bli svett. Max 3-4 km t/r om ikke du går deg veldig bort.


Tilbake til Åsnes
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset