Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Omnsfjellet
847 m
Orkdal
Sør-Trøndelag
Ta denne på vinteren!
(Skrevet av mob 30.08.2006)

Tur foretatt: August 2006.

Hadde vært en tur i Trondheim og skulle videre til Lillehammer. Møtte noen av kundene fra Orkdal og de tipset meg om at denne burde være en grei ettermiddagstur.

Kjørte de til Orkanger og fortsatte så veien mot Hitra. Ved Vågvannet svingte jeg av mot Kyrksæterøra. Et par km etter var det en stor parkeringsplass på venstre side. Skiftet, kastet i meg litt mat og tok fatt på stien opp høyden rett sørover.

Oppe på den første høyden gikk det en sti videre innover. Jeg mente jeg så toppen litt sørøstover herfra og fortsatte rake veien. Fint å gå her og var vardet en sti. Men den førte ikke til topps. Så måtte etterhvert bare skrå opp den bratte ryggen og til topps - trodde jeg. Jeg hadde ikke kart, men så at varden jeg hadde siktet på ytterst på ryggen hadde sin overvarde ca 20 høydemetre noen hundre meter østover.

Ganske riktig der sto det Omnsfjellet og obligatorisk toppbok å skrive seg inn i. Fulgte vinterstakingen ned mot hytta og så derfra i diverse myrterreng ned mot parkeringsplassen igjen.

Må være vinterterreng de luxe det her. Bommet litt oppover, men ble da litt kondistrening opp bratta og ikke fullt så kjedelig terreng. Brukte 1 time og ett kvarter opp og 45 minutter ned. Sikkert strålende utsikt mot Trollheimen herfra, men hadde lett regn under min tur.

På vinteren ville jeg kombinert med en rundtur til Gråøra (Snillfjord) også. Men på sommeren er det ca 3 timer i tillegg anslo jeg. Den tiden hadde jeg ikke da jeg måtte bruke kvelden på å komme meg sørover.

Så en haug med ryper rett nedenfor toppen, så her bør rypejegerne kjenne sin besøkelsestid om et par uker.


Tilbake til Orkdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset