Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Flesberg
Buskerud
Værguder bruker ikke yr
(Skrevet av Ruffen 30.10.2011)

Tur foretatt: Oktober 2011.

Med utsikter til en fin dag på Ble, sjekket på nett kvelden før, reiste jeg hjemmefra tidlig på morgenen. Tåka hang langt nedover åssidene, men en rask sjekk av yr.no før bommen opp til Røde kors hytta ble betalt bekreftet at finværet var på tur. Fra kl. 9 og utover dagen skulle sola titte fram og gi en strålende dag på Storeble.

Gikk fra parkeringsplassen i tett tåke til Nordstul og videre gjennom Langedal og svingte inn i Bledalen. Da var det gått drøyt 1 time og 40 minutter, men sola lot vente på seg og det var like tett. Gikk derfor videre langs T-merket sti mot Brørsteinan i påvente av lettere vær og nydelig utsikt. Ved et lite vann på vestsida av stien like før Brørsteinan tok jeg kompasskurs mot toppen med et mellompunkt på tjernet ovenfor Svartkulp. På toppen etter 2 timer og 45 min. der det raskt ble tatt et par bilder. Men fortsatt tett tåke og vind gjorde det ikke til et blivende sted. Gikk derfor ned på stien igjen og satte kursen tilbake mot Bledalsrinden. Ikke kjedelig å gå samme ruta, da jeg nå så dobbelt så mye som på turen inn, uten at det sier så veldig mye.

Ved tjernene i Bledalen gikk jeg rett opp mot Bledalsrinden og fant greit fram. Noe mindre tåke nå, men desto mer vind. Tok derfor strake veien ned mot sør og Langedal. Kom ned ved øvre stikrysset til Sigridsbu. Ved neste tur, forutsatt bedre vær, er det egentlig veldig fint å gå rett opp her mot Bledalsrinden (eller Tverrgrønutan?). På siste etappe mot bilen lyste det naturligvis opp og da Kongsberg ble nådd hadde det vært strålende sol hele dagen. Værguder og yr må samkjøres!! Totalt ble det brukt rett i underkant av 6 timer på turen.


Tilbake til Flesberg
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset