Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hattfjelldal
Nordland
10-på-topp!
(Skrevet av Sea 02.10.2011)

Tur foretatt: Juli 2011.

29.07.2011

Endelig, denne toppen har jeg tenkt mye på og nå bød anledningen seg. Kjørte inn til den store P-plassen i Simskardet og tok beina fatt etter stien, inn mot selveste Børgefjell Nasjonalpark.

Skydekket lå helt nede til ca 600 hm, men YR hadde lovt sol utpå dagen. Møtte et et par med en unge som hadde vært på den åpne Simskardhytta. Tuslet videre over hengebrua og opp til hytta. I ettertid så jeg at stien ikke går oppom selve hytta, men gikk derfra i rettlinje mot elva og fulgte stien langs denne opp Biseggskardet. Og YR så ut til holde det de hadde lovt, for jeg skimtet toppen av Måsskardfjellet innimellom skydekket. Kom opp mot elva fra Vestre Måsskardvatn, ingen sti lenger her. Elva var relativt vannrik, men fant et parti ganske lang oppe hvor jeg kunne hoppe fra stein til stein over. Fortsatte langs et lettgått parti på sørsiden av Vestre Måsskardvatn og brøt av opp et naturlig dalføre med et elevleie. Opp til ryggen her og da så jeg toppen med blå bakgrunn!

Videre opp til nordøstryggen og fulgte denne til toppen, med en majestetisk utsikt utover Børgefjell Nasjonalpark. Tror jeg skimtet Jetnamsklumpen også. Ikke et vindpust og sola varmet på toppen, med flott utsikt ned mot Simskardet. Nøt utsikten lenge før jeg tok samme retur i det flotte ettermiddagsværet. Dessverre så jeg også et MC-spor(!) på returen, er jo mye rein her oppe ...
Lenger ned gikk jeg på et parti med store fine molter som jeg bare måtte spise, før jeg gikk ned til bilen og hoppet i Simskardelva.

Deretter bars det bortom søskenbarnet mitt og mannen som har hytte mellom Fiplingvatna. Der ble jeg servert et bedre måltid og cola, noe som smakte helt utrolig godt etter denne fantastiske 10-timers turen på ca 33 km.

I tillegg er det jo dobbeltopp, rett inn på 10-på-topp lista!


Tilbake til Hattfjelldal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset