Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Spydeberg
Østfold
Knotete skautur
(Skrevet av mob 09.06.2006)

Tur foretatt: Juni 2006.

Anders var på ny lynvisitt i Oslo. Han hadde lyst til å kombinere en kommunetopp med et besøk hos kollega Trygve før han forsvant tilbake til Bergen.

Vi dro fra Oslo etter jobb. Rushtrafikken holdt oss med selskap, så vi var ikke framme ved utgangspunktet ved Unnerud Gård før ved 18.30 tiden. Gården finner du noen kilometer sør for Spydeberg i retning Skiptvet.

Etter å ha finlest kartet kjørte vi så langt vi kunne grusveien mot Murås. Herfra kunne det ikke være langt å gå mente vi. Vi snek oss over jordet til bonden og føk rett opp første lia. Vel oppe på den måtte vi ned i en liten dal på venstre siden av et vann og så opp bratta på den andre siden. Var ingen sti her heller, så bar oppover gjennom skog, kratt og lyng igjen.

Vel oppe på denne toppen fant vi ei "militærhytte" og en obligatorisk kommunetoppbok. Vi var nesten fornøyde med den inntil vi grublet litt på om toppen rett over dalen kunne være en smule høyere. Vi gransket kartet og så at 258 meteren sto avmerket på den andre.

Så for å være sikre bar det ned neste bratte dal, til venstre for nok et vann og opp nok en bratt side med skog, kratt og annens herligheter. Hvor vanskelig kan det egentlig være å bestige en 258 meters topp...

Og jaggu - der var det et skikkelig kommunemerke og et tårn som var ramla ned for x antall år siden. Tok toppbilder her også og så valgte vi en annen (kronglete) rute ned igjen. Vi valgte å prøve å gå rundt de fleste haugene denne gangen. Men var ikke stort behageligere den ruta heller.

Vi kan motvillig tipse om at det nok kan være lettere å følge en rute fra en av gårdene rett nordfra. Gikk en god sti opp til Militærhytta bl.a.

Vi brukte jammen nærmere 2 timer i skauen på denne filletoppen. Så Trygve fikk vi bare sagt hei og hadet til, før Anders måtte komme seg på flyet til Bergen via flytoget fra Lillestrøm.


Tilbake til Spydeberg
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset