Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Flesberg
Buskerud
Vinterturen som ble sommertur
(Skrevet av Toten 01.08.2011)

Tur foretatt: Juli 2011.

Hadde planene klare for disse to toppene i vinter, men vinteren varte ikke lenge nok. Heldigvis for dette området er jo en perle om sommeren. Hadde vært på Storegrønut først på dagen så jeg kom veien fra Austbygdi. Fulgte som de fleste andre skilting mot Blefjell og Nordstul.
Fulgte stien fra parkeringplassen og bort til Nordstul. Gjorde her den kjempetabben og gå inn på setervollen i den tro at stien gikk videre fra det nord/vestlig hjørne. Fant en sti og fulgte den oppover lia og inn i en dal. Brukte nok litt for mye tid på å kose meg i det kjempefine været og hadde kommet helt fram til tjernet på sørsiden av Omnsvegg før jeg fant ut at jeg var i feil dal. Ingen annen utvei enn å klatre opp på fjellet og gå via Sigridsbu inn på sti systemet jeg skulle ha vært. Fulgte da den merkede stien nordover til et lite stykke etter jeg hadde krysset bekken øst for Nystulnuten. Derfra direkte kurs mot Flesbekkble.
Mistet mange høydemeter på min direkte kurs opp på toppen så på turen tilbake gikk jeg en mer nordlig runde inn på stien igjen. Samme sti tilbake til jeg passerte tjernet ved Store Ble. Derfra rett mot toppen av Bledalsrinden. På skrå ned lia og inn på stien jeg burde ha brukt opp. fortsatt shortsvær så nå går turen til Jonsknuten Total tid med en saftig ekstratur 5t t/r


Tilbake til Flesberg
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset