Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Sør-Fron
Oppland
Hoggorm i Rondane
(Skrevet av Tidemann 15.07.2011)

Tur foretatt: Juli 2011. Andre på toppen: Anneli, Aurora, inge

Mamma hadde kommet hjem fra Mongolia, og så skulle vi få bli med på fjellet. Vi skulle gå fra Atnadalen, hvor pappa hadde vært og fisket i fjor, og finne et sted i fjellet og sove først. Den første dagen syntes jeg var litt slitsom, for det var lenge siden jeg hadde gått i fjellet. Men vi hadde vært på Lillehammer dagen før og kjøpt nye sko, turbukse og sekk med plass til mange fine steiner i lommene foran, og mamma hadde med en egen liten pose med "bensin".

På Bjørnhollia sov vi på samme rom, og lillesøstra mi syntes det var rart med do uten knapp, bare lokk... Vi sov kjempegodt, og neste dag smurte vi stor matpakke, for vi skulle være ute hele dagen. Vi måtte gå tilbake over broen vi hadde trampet over dagen før, men så var det bare oppover. Det var ganske slitsomt, men laaangt oppe i bakken hadde vi en skikkelig pause og mamma leste fra den nye boken vi hadde fått av naboen. Etterpå var det ganske lett å gå, bortover og bortover, og den siste oppoverbakken gikk lett som ingenting selv om det var bare stein. Vi kunne se utover halve Norge, sa mamma.

Det var flotte skyer som lagde skygger på fjellene, og vi så både lemen og rype. Vi plasket litt med beina i elven da vi kom ned fra fjellet, men det var ganske kaldt.

Da vi skulle gå ned til bilen dagen etterpå, tråkket vi nesten på en huggorm i veikanten. Den krøllet seg sammen og freste skikkelig før den forsvant. Bare morsomt å gå tilbake til bilen igjen, for nå var jeg skikkelig sprek og mamma hadde lovt oss en leke hver på Joker'n i Atnadalen. I morgen skal vi til Holmsbu.


Tilbake til Sør-Fron
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset