Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hurum
Buskerud
Lørdagskveld på Hurum
(Skrevet av mob 28.05.2006)

Tur foretatt: Mai 2006.

Man må bare innse at man begynner å bli gammel når man tilbringer lørdagskvelden med å gå opp på kommunetopper...

Erling og jeg hadde ihvertfall dårlig nok fantasi til å finne på noe som dumt som å bestige kommunetoppene på Hurumlandet. Vi kjørte fra Oslo ved 18-tida på kvelden og første stopp var Villingstadåsen. Vi svingte av rett før tunnellen mellom Røyken og Sætre og parkerte rett ved bondegården.

Så var det bare å følge først skogsbilveien som etterhvert gikk over til traktorsti. Det viste seg at man nesten kunne følge stien og deretter en skogsmaskinsti til høyre, inntil de siste 25 høydemetrene. Fant boltene som var slått inn i en av kampesteinene på toppen. Litt utsikt var det.

Så gikk vi ned og kjørte mot Klokkarstua. Når vi kom dit hadde vi kjørt en smule for langt så vi. Vi snudde oss og så da tårnet på toppen på høyre side av oss. Vi parkerte ca 500m etter skolen. Der sto det jammen skiltet mot Stikkvannshytta og Stikkvannskollen. Var bare å følge en noe våt sti helt til tårnet. Fin utsikt der oppe.

Så rakk vi akkurat ferga til Svelvik. Vi var sultne så vi prioriterte en god pizza ved båthavna i stedet for å ta Svelviks kommunetopp så sent på kvelden.


Tilbake til Hurum
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset