Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Stjørdal
Nord-Trøndelag
Strabasiør skitur i Skarvan
(Skrevet av Marcus 25.05.2006)

Tur foretatt: April 2005.

Jeg kom meg sent av gårde fra Trondheim, så jeg startet fra parkeringsplassen ved Sildra først rundt 15:30. Brukte vanlige turski med klister. Jeg gikk først østover mot Sonvanna, før jeg skiftet retning sørover mot Skarvan. Turen startet veldig bra, og det var morsomt å se en liten reinsdyrflokk på veg opp.

Jeg kom imidlertid skjevt ut da jeg skulle prøve å finne retningen til Storskarven. Avstandene kan bedra, spesielt i et så konturløst fjellparti som Skarvan. Jeg kom meg omsider opp til toppen, ganske utmattet. Men jeg måtte jo ned igjen også, og det ble ikke noe bedre av at jeg kom ned på feil side av fjellet (!). Da jeg gikk tilbake opp mot Sunndalshøgda var jeg i ferd med å slite meg ut. Jeg var for lengst gått tom for vann, og nå begynte det også å bli slutt på maten. Det ble mørkt lenge før jeg kom tilbake til bilen, men akkurat det var ikke noe stort problem på grunn av lyset fra fullmånen.

Det ble en minnerik tur, men jeg burde ha snudd mye tidligere. Da hadde jeg sluppet det strabasiøse opplegget jeg utsatte meg for, og fått en mye finere tur.


Tilbake til Stjørdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset