Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Øyer
Oppland
For mye Imsdalvann?
(Skrevet av Gudmund 19.06.2011)

Tur foretatt: Juni 2011.

Kjapp treningstur fra Gålåseter, som ligger nord-øst fro toppen. Fulgte Dølveien innover så langt det gikk med bil. Byttet til sykkel, men ga opp det etter forhopldsvis kort tid på grunn av svært fuktig og myk grunn. Det hadde nemlig vert storflomm i dalen noen dager tidligere.
En bekk med "Imsdalvann" som skulle rent i et rør under veien som går opp mot Gålåseter, hadde flommet over sine bredder så til de grader at jeg hvertfall ikke har sett no lignende. Den hadde lagt flat en brei gate med stor gammel granskog, og vasket vekk 150 meter av veien. Imsdalvann er godt det, men alt med måte.
Etter at sykkelen ble parkert i en myr, gikk jeg over til joggesko. På toppen klarte ikke gpsen min å bli enig med seg selv om det var den store varden med postkassen og boka som var høyeste punktet i Øyer kommune. På gps kartet så det nemlig ut til at varden lå inne i Storelvdal kommune, og at kommunegrensa til Øyer var noen meter lengere mot sør-vest. Tok derfor en liten runde på alle de små "toppene" oppe på flata, og en tur langs grensa der gpsen mente at den skulle være. Best å være på den sikre siden. Så straka vegen ned igjenn til sykkel og bil.


Tilbake til Øyer
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset