Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Askøy
Hordaland
Kveldstur etter kinabesøk
(Skrevet av mob 07.05.2006)

Tur foretatt: Mai 2006.

Som en siste kommunetopp denne strålende soldagen i Bergen var Askøy valgt. Gradestokken viste 22 grader så vi måtte fylle opp med en liter cola og kinamat på restauranten før vi dro beina opp noen høydemetre til.

Kineseren var visst ikke vant til å få så mange som 4 gjester samtidig, så han måtte ringe kona før vi endelig kunne få rettene våre servert. Men maten og colaen ble satt svært pris på når den kom. Vi tok farvel med Terje som hadde tatt denne toppen noen ganger før, mens den lokale Askøy-sherpaen Jon ikke slapp hjem.

Han fant den korteste veien opp på en motorvei-sti helt til topps. Terrenget minte om Baneheia i Kristiansand mente Erling. Tok vel kanskje en halvtime opp til varden og nok en formidabel utsikt. Denne gangen så vi bl.a hele Bergens by rett over fjorden.

Et par hyggelige damer tok et lagbilde av oss fra alle vinkler og så bar det ned igjen. Dvs. sherpa-Jon sakket litt akterut, da tarmene hans ikke var lange nok til å ta ombord hele kinamiddagen. Men omsider kom vi da ned til bilene og Jon kunne kjøre hjem til et alle tiders dovisitt vil jeg tro.

Erling og jeg kjørte så rett hjem til en velfortjent dusj og en enda mer velfortjent øl på Dr. Livingstone. Byen kokte denne første sommerhelga og natten nærmest ropte på oss, men vi trakk oss stille tilbake før fristelsene ble for store. Nye topper venter jo med avmarsj kl. 8 neste dag...


Tilbake til Askøy
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset