Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Verdal
Nord-Trøndelag
Nordtrøndersk villmark 2
(Skrevet av Sea 07.04.2011)

Tur foretatt: April 2011.

04-05.04.2011

Dette er også en av turene jeg har sett fram til i Nord-Trøndelag.
Etter noen bomforsøk på kommunetopper pga. tungt føre og/eller dårlig vær, fikk jeg endelig min første kommunetopp i år! Gikk først inn til NGM (Norges Geografiske Midtpunkt) og så til Setertjønnhytta i varmt vårvær på kvelden og fyrte opp en skikkelig middag.

Dagen derpå rett mot toppen over et noe vått Skjækervatn (solid is, men noe overvatn). Var litt bekymret for returen etter sola på dagtid. Planen var å gå opp i Sneiskardet og opp på Løysmundhatten nordfra. Men etterhvert som jeg kom høyere så jeg at "glupen" mellom Tilhengaren og Løysmundhatten kunne være en mulighet. Fin og fast snø på vindsida, gjorde valget greit.

Noe bratt opp på toppen fra "glupen", men med langfeller og fast snø var det ingen problemer. Panaorama mot Skjækerhatten i Snåsa, Brannheiklumpen i Steinkjer, Åreskutan i Sverige og tror jeg så Blåfjellhatten i Lierne også. Deretter samme retur over et noe våtere Skjækervatn etter solas varmegrader. Sank litt nedi noen våte partier, men ble ikke nevneverdig våt på beina. Tok en matpause i hytta og deretter ned til bilen ved Lustadvatnet.

Totalt 36 km i flott villmark med rikt spor og dyreliv!


Tilbake til Verdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset