Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Stavanger
Rogaland
3 raske topper
(Skrevet av Ole Johnny 28.11.2010)

Tur foretatt: November 2010.

Søndags formiddag med klarvær og minus 4-5 grader fristet ikke til de lange fotturene i fjellet, med 3 raske topper på nordjæren var valget enkelt.

Kjerrberget, Sola
Enkleste vei til toppen går fra Kjerrberg Terrasse/Kjerrbergliå. Stien starter like ved første hus i Kjerrbergliå, og man ser ser toppen hele veien. Det er mulig å parkere like ved det hvite huset hvor stien starter.

Ullandhaug, Stavanger
Neste stopp på turen var Ullandhaug. Denne toppen har klart å jukse til seg kommunetopp status grunnet en 2 meter høy stein som regnes med som toppen.
-Litt irriterende da jeg besteg den rette toppen, Jåttånuten, sept. 1995 mens jeg avtjente verneplikten. Fra parkeringen går det en vei direkte opp til tårnet som står på toppen.

Signalhaugen, Randaberg
Valgte å bruke østlig rute opp til toppen, for å unngå besøk av for mange gårdsrom. Parkerte ved første bedrift i industrifeltet i Mekjarvik, tok oss opp skråningen ved veien like ved der 50-sonen starter. Fulgte traktorvei rundt jordet som grenser mot industrifeltet, derfra opp den godt synlige stien. Stien møter traktorveien fra vestsiden på toppen, og derfra gikk vi til venstre opp til toppen.
Kanskje den dårligst merkede toppen vi har besøkt til nå, og vegetasjonen begrenser den mulige utsikten.

Alle toppene ble unnagjort på 2 timer fra vi startet fra bilen ved Kjerrberget til vi var tilbake ved bilen i Mekjarvik.


Tilbake til Stavanger
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset