Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Folldal
Hedmark
2000 meter topp samling i Rondane
(Skrevet av Gudmund 23.10.2010)

Tur foretatt: Oktober 1996.

I mine yngre dager var jeg på grensen til overivrig når det gjaldt å dra på tur. Rondeslottet ble besøkt en helg i oktober under et forsøk på "ta" de resterende 2000 meterene jeg ikke hadde fra før. Jeg reiste med toget til Otta på lørdagen, tok meg ikke råd til TAXI og prøvde å haike, fikk selvfølgelig ikke haik, og endet dermed opp med å gå hele veien fra Otta sentrum til Vinjeronden før jeg la meg til å sove.
Det var kommet tretti cm snø på toppene, så det gikk litt seinere med gåingen enn planlagt. På grunn av den litt trege starten bestemte jeg meg for kunn å ta Rondeslottet og de fire toppene som ligger nord for Rondevatnet. Sagtinden og Storsmeden fikk vente til en senere anledning.
Etter noen timer søvn, fortsetter jeg som planlagt over toppene, men bryter av mot Dørålseter for å prøve om haike lykken har snudd. Det hadde den ikke. Veien var vinterstengt og jeg måtte dermed gå nesten til Folldal før jeg kunne håpe på haik. Da jeg kom til den trafikkerte veien, var det blitt mørkt og ingen tok meg med før jeg hadde gått over halve veien til stasjonen på Hjerkinn.
Slitsom men fantastisk fin tur. Var så støl at det tok nesten en uke før jeg var "meg selv" igjenn. Jeg har forøvrig ikke kjørt forbi en eneste haiker etter denne turen, uten at det har vært praktisk umulig å få vedkommende inn i bilen :-)


Tilbake til Folldal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset