Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Ålesund
Møre og Romsdal
Fin utsikt fra lav topp
(Skrevet av Ole-Petter 20.10.2010)

Tur foretatt: Oktober 2010.

9.okt: Avslutningen på min 5-dagers tur til Nordvestlandet ble Ursfjellet – en enkel topp. Som flere andre gikk starten min fra den lille p-plassen ved Brusdalsvannet, 3,3 km vest for toppen. Bratt vei oppover her.

Jeg feiret på forkant min 11.kommunetopp på 5 korte høstdager ved å gå på litt ekstra oppover i lia. Etter en time nådde jeg Langevatnet, og svingte på fin sti oppover mot SV-ryggen på Ursfjellet. Oppe på ”toppen” var det jammen 1 km til innover, før dagens 2.kommunetopp var i boks. Klokka var ikke mer enn 12.20. Jeg hadde starta akkurat kl 11.00.

Bok, fin utsikt i godværet, og selskap på toppen; lokal dame med hund. Hun fortalte at det var flere veier opp, men at den fra Brusdalsvannet antakelig var den raskeste.

Jeg bestemte meg for å ta ut de siste kreftene ved å jogge ned igjen. De siste fem døgnene hadde jeg vært 30 timer på tur (effektiv gå-tid), og jeg hadde gått totalt 14.000 høydemeter (opp og ned til sammen) fordelt på 11 turer. De mørke høstkveldene hadde jeg utnyttet ved å kjøre til startstedet for neste dags tur, så dagslyset var meget effektivt utnyttet.

40 min etterpå med lett jogging var jeg ved bilen, og kunne starte på den lange kjøreturen tilbake til Valdres.

Dagens tur ble også spesiell, da jeg ble klar over at antallet kommunetopper nå for første gang oversteg mitt antall totusenmetre.


Tilbake til Ålesund
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset