Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Vindafjord (gamle)
Rogaland
Siste i Rogaland ble topp nr 300
(Skrevet av Sea 26.09.2010)

Tur foretatt: September 2010.

24.09.2010

"Jubileumstoppen" ble ikke helt som forventet ...
YR sa sol med skyer og bedre utover dagen, men skylaget lå tett fra ca 500 hm. Parkerte ved Fjellgardsvatnet (på ca 180 hm) og tok stien Sauda/Tysseland oppover. Det var riktignok opphold, men utrolig vått i terrenget etter flere dager med nedbør. Begge gangbruene ved Risvatnet lå på kanten og elva fosset nedover mot Bjørndalsvatnet. Mao. av med klær og vadet elva ovenfor utløpet.
Deretter var planen å gå opp bratta i bekkeskaret ovenfor hytta ved 517 hm. Tett og vått kratt, gjorde at jeg snudde og tok steinura opp fra Bjørndalsvatnet i stedet. Våt mose på steinene, men kom opp på høyden. Deretter noen skrenter før jevn stigning opp til først en liten varde og en noe større på fylkesgrensa med null sikt.
Samme retur i GPS-sporet, da det ikke var noen vits å prøve noe nytt i denne sikten. Planen var å vade elva på samme sted, men så et punkt sør for Bjørndalsvatnet som så OK ut og som ville korte returen litt. Gikk ned dit og vadet elva med klær på (var allerede våt ...). Så over noen våte myrer som tæret på kreftene og flyet mitt fra Haugesund kunne bli tøft å rekke. Etter 6 timer var jeg tilbake ved bilen og fikk melding på mobilen om at flyet var forsinket. Takk til Norwegian! Verken folk eller fe å se, hørte noen sauer ved Sjurstølen, that's it!
Tror jeg vil anbefale denne turen på ski, men uten traktor :)


Tilbake til Vindafjord (gamle)
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset