Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Høgsteinhøya, øst for
272 m
Arendal
Aust-Agder
Pyton-tur
(Skrevet av mob 01.09.2010)

Tur foretatt: September 2010.

Under kundebesøk på den sørlandske riviera oppdaget jeg at jeg manglet denne fisletoppen. Kjørte fra Grimstad og fulgte anvisningene på denne sida - rv 404, så skilt mot Langmyr og til GPS'en fortalte at jeg var kommet til Hørte. Parkerte ved bommen - selv om den var åpen - men stoler ikke på den norske bonden og hans ustabile humør.

Fin og kort sykkeltur et par km forbi den fine gården Bærli og fram til Hemingtveitvann. Der kunne jeg tråkket inn nesten hele kjerreveien oppdaget jeg, men satt fra meg sykkelen underveis. Fulgte denne så og si til endes og så det omtalte "skaret" til høyre. Fryktet det verste når jeg så den tette skogen der, men gikk faktisk en sti/dyretråkk opp skaret.

Så ned igjen i en liten dal og krysset bekken lett til høyre for tjernet. Så ble det litt mer klyving og jobbing en stund. Mens jeg slet meg over den verste klyvingen oppdaget jeg til min forskrekkelse en ekkel fet skapning som krøp inn i lyngen rett foran meg. Så måtte finne fram min gamle "spisskompetanse" fra fotball-tida og snudde på en femøring i lufta, så jeg ikke tråkket inn i gapet på noe som måtte være en rømt pytonslange ;-).

Kom meg over sjokket og fant fint fram til toppen og varden på kommunetoppen til Arendal lenger ned. Strålende utsikt her oppe. Tok en liltt annen vei ned for å unngå Mrs Pyton. Så ellers en fin rødrev som ble overrasket over å se en annen tulling inni her.

Tror jaggu jeg brukte nærmere 2 timer inkludert sykkkelturen. Men 18 grader og strålende sol i september skal man ikke klage over og har vært på langt verre sørlandstopper enn det her.


Tilbake til Arendal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset