Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Frankrike
Europa
Mont Blanc fra Cosmique Hut
(Skrevet av Marius 03.08.2010)

Tur foretatt: Juli 2010.

Planen var å bestige Mont Blanc via normalruten, Goeter ruten, men på grunn av en veldig varm sommer som gjorde en solid jobb med å smelte snø var det stor fare for steinras mellom Tette Rousse hytten og Goeter hytten. Planen ble derfor å gå via Cosmique hytten like ved Aiguille du Midi. Vi organiserte turen vår gjennom Dream Guides som lagde et fantastisk opplegg for oss og vi fikk skikkelig flinke guider.

Vi startet mot toppen i halv to tiden om morgenen 22 juli. Værvarselet var ikke særlig lovende, med mye vind og nedbør utover dagen. Vi la likevel i vei mot Mont Blanc de Tacul som er første fjell som må bestiges på vei mot målet. Snøen var ganske "slush" så det var forholdsvis tungt å gå i tillegg blåste det godt. På toppen av de Tacul var det mange andre tau lag som valgte å snu.

Vi valgte likevel å forsette. Og etter 6 timer nådde vi toppen etter faktisk å måtte klatre ca 50m for å komme over Mont Maudit som er den andre toppen man må over for å til slutt nå Mont Blanc. Det var ikke mange andre som kom opp denne dagen så vi fikk toppen for oss selv de minuttene vi var der før vinden tvang oss til å returnere.

Det ble en kjempetur og vi unngikk såvidt det verste været. Det var ganske mye vind hele dagen, men nedbæren ventet heldigvis til vi var trygt nede i Chamonix etter å ha tatt gondolen fra Aig du Midi. Hele turen tok litt over 11 timer fra Cosmique Hut og til topps og tilbake til Aig du Midi.

Vi kan på det sterkeste anbefale Dream Guides og guidene som jobber for dem.


Tilbake til Frankrike
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset