Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Tyskland
Europa
Null utsikt
(Skrevet av helen 17.05.2009)

Tur foretatt: Mai 2009.

Jeg bestilte en helgetur til Tyskland på impuls etter en usedvanlig stressende uke på jobb og oppdagelsen av en billig flybillett. Jeg reiste med Norwegian til München og tok toget videre til Garmisch-Partenkirchen, hvor jeg overnattet hos Gasthaus Fraundorfer, som var en flott, gammel bayernsk byggning, med historiske bilder malt på ytterveggene. Gjestehuset anbefales til andre reisende. Overnatting til en rimelig pris og den ligger i en flott del av Partenkirchen rett under det litt uheldig nevnt (i allefall om man er engelsktalende) Wank-fjellet. G-P er tydeligvis et katolsk område og mange av husene har religiøse bilder malt på veggen over inngangsdøren, og det finnes små helgenskriner overalt. Det er verdt å ta en tur gjennom Partenkirchen for å se på husene, om man har tid til det. Det er også fint å gå oppover Wankfjellet, der man kan få en flott utsikt over G-P og Zugspitse-massivet.

Jeg hadde lyst å gå i allefall delvis oppover mot toppen, men det var meldt dårlig vær og det var for mye snø til å kunne gå over 1500m. Derfor tok jeg turistruta med tog og gondolbanen til toppen. Det er mulig å få en rabatt på rundreisen med Zuspitzbahnen med en vanlig DB-togbillett. På toppen var det null utsikt. Det var tett skydekk og det var så vidt at jeg kunne se korset på toppen som var kun 10m borte. Litt synd etter at det ser ut som om utsikten er spektakulært på en god dag. Etter en snau timen på toppen tok jeg gondolbanen ned til Eibsee og gikk langs den Höheweg tilbake til G-P. Lengre ned var været bedre og dette var en fin tur med flotte utsikt utover dalen og en stragetisk plassert Biergarten halvveis.

Garmisch-Partenkirchen imponerte stort og det var mange flotte turmuligheter, så hit skal jeg igjen, forhåpentligvis i bedre vær!


Tilbake til Tyskland


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset