Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Ungarn
Europa
Daglig buss fra Budapest og nesten helt til topps
(Skrevet av lyngve 28.09.2012)

Tur foretatt: September 2012.

Det skulle vise seg veldig enkelt å ta dette som en dagstur fra Budapest. Det går nemlig 3 busser daglig (Volanbusz) fra Stadion busstasjon i Budapest og helt opp til Kekesteto Sanatorium, en strekning på ca 10 mil. Jeg tok bussen som gikk kl 09:15, betalte 1860 forinter (tilsvarende 48 norske kroner) i bilettluka, og var fremme i Kekesteto kl 11:15.

Fra sanatoriet er det bare et par minutter å gå opp til høyeste punkt, som er markert med en stein i nasjonalflaggets farger. Absolutt høyeste punkt ligger vel og merke bak et gjerde, bare noen få meter unna. Men dette er nok en menneskeskapt høyde, en begrodd bunkers eller et slags betongfundament for den gamle antennen som engang har stått der.

Jeg tok også heisen opp i tårnet/senderen på toppen, noe som kostet 480 forinter. Mye bedre utsikt derfra, ettersom Kekes er dekket av tett skog. Jeg hadde litt over en time til disposisjon på toppen, som både har souvenir-sjapper og en sommeråpen ski-cafe, før jeg tok bussen tilbake til Budapest kl 12:35.

Sannsynligvis min enkleste nasjonstopp hittil !


Tilbake til Ungarn
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset