Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Tsjekkia
Europa
Fin tur i stekende sol
(Skrevet av helen 03.08.2012)

Tur foretatt: Juli 2012.

Jeg tok flyet til Praha og bussen videre til Pec pod Snezkou. Siste direktebuss går kl.14. Etter det må man bytte buss opp til flere ganger. Folk snakker veldlig lite engelsk eller tysk, så det er lurt å ta utskrift av busstidene på forhånd. Uten det, hadde det nok vært veldig vanskelig å komme fram. De er ikke vant med utenlandske turister i Pec, og stort sett ingen prater engelsk. Noen kan litt tysk, men ikke mye. Det blir mye peking og miming.

Det tok 4 timer fram til Pec (uttales Petz). Pec minner meg litt på Beitostølen. Jeg bodde på Penzion Javor, øverst i tettstedet. Fint og billig overnattingssted (c. 120kr/natt). Derfra var det 1,5km til banen opp. Det var svært varmt og jeg bestemte meg å ta banene opp til første stasjon for å unngå å måtte gå gjennom skogen. Banen blir stengt fra slutten av august og i noen år, mens de bygger en ny bane. Den er fra 1949 og man merker det. Fra toppen av banen er det c. 3km bort til toppen. En veldig god sti som passer fint til joggesko. Det er trapper oppover til toppen og som alltid, var trappene litt for høye for mine bein. Mye begyggelse på toppen. Grensen mellom Polen og Tsjekkia går over toppen. Den er market med P/C markører. Det er også et par kafeer, en kapell og litt av hvert på toppen. Fin utsikt over Polen og over Tsjekkia.

Jeg var ned igjen litt etter lunsj og det var ikke mye annet å finne på, så jeg gikk en tur til fra Pec over fjellet til Cerny Hora, der jeg tok banen ned til Janske Lazne og tok bussen tilbake. Cirka 7 km til sammen og en virkelig flott tur med utsikt over Snezka, mange hyggelige kafeer og mange tsjekkere på tur. Janske Lazne er en av Tsjekkias eldste spaer og har mye interessant arkitektur. Turen kan anbefales!

Dagen etter tok jeg direktebussen til Praha for å oppleve byen før en ukes fjelltur i de østerriske alpene.

Bilder kommer.


Tilbake til Tsjekkia


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset