Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Qatar
Asia
Ørkenvandring i 41 varmegrader
(Skrevet av snilen 04.10.2011)

Tur foretatt: Oktober 2011. Andre på toppen: lyngve

Etter en morgentur med kontakt med politiet i Bahrain ble det en kort flytur til Doha, hovedstaden i Qatar. Vi hadde planlagt å leie bil da det var ca 100 km fra flyplassen til utgangspunktet for toppturen, men det viste seg at en drosje ikke var så dyrt så vi valgte denne løsningen, også fordi vi lå etter tidsskjemaet fordi flyet var forsinket og køen i passkontrollen var svært lang.

Med kart og GPS-posisjonen til toppen var det lett å navigere oss frem. Først tok det litt tid i rushtiden i Doha, men vel ute av byen kom farten opp og vi suste av gårde i retning Saudi Arabia i 120 km/t. Etter 70 km svingte vi av mot venstre på en mindre vei som vi fulgte i ca 3 mil. Her var skiltet til Al Galail Observation post, der toppen skulle være. En vanlig drosje måtte gi seg da vi kom til noen sanddyner som hadde lagt seg over den lille veien/sporet mot toppen, men herfra var det ikke langt frem. Vi så observasjonsposten mot høyre og en lang rygg som strakte seg derfra mot venstre. Først gikk vi mot observasjonsposten og klatret opp i tårnet, deretter gikk vi hele ryggen til den andre enden. Hele ryggen var ganske flat på toppen, og ca på midten så det ut som høyeste punkt var i følge våre GPS-apparater. Her var også en slags varde så vi definerte dette som topp-punktet. Mot den andre siden gikk det også litt nedover.

Området benyttes til militær trening, og vi var selvsagt glade for at her var det ingen aktivitet den dagen vi var der. Vi er usikre på rett navn på toppen. Qurayn Abu al Bawl er navnet på et annet høydedrag såvidt vi kan se av kartet, så Al Galail er muligens rett navn på tinden.

Qatar har en del divergerende opplysninger om høyeste punkt. Jeg har funnet diverse kart over landet og alle har en høyde på 103 meter der vi var som høyeste punkt, mens andre kilder i klatrekretser sier noe annet. Vi fant høyden på 103 meter, og slo oss til ro med at dette var nasjonstoppen. Hadde vi hatt leiebil, ville vi kanskje også utforsket kandidatene, men disse har alle en høyde på 80-90 meter i følge andre turrapporter, så vi føler oss ganske sikre på at toppen er besteget. Oppe på ryggen kan det helt sikkert forekomme endringer i landskapet som følge av sandstormer, så høyden og posisjonen for topp-punktet kan nok forandre seg. Været var nydelig, med sol og 41 deilige varmegrader. Gjennom Doha gikk det bedre på vei tilbake til flyplassen. Arbeidstiden i Qatar er 06:00-10:30 og 15:30-20:00. I den lange siestaen midt på dagen er det stor trafikk, så å ta seg frem med bil her er enklest innenfor de 2 arbeidstids-periodene. Arbeidsuken er søndag-torsdag, så rytmen er litt annerledes enn hjemme i Norge. Tilbake i Doha ble det en kjapp flyreise tilbake til Dubai. Lyngve reiste østover til sin venninne på Filippinene, mens jeg reiste hjem igjen til kjerring og jobb.

Da var turen over. Takk for turen, Lyngve, sammen fikset vi utfordringer av ulike slag på vår 4-toppers Golf-runde. Alle toppene kunne gitt stopp pga militær aktivitet og den slags, så vi var glade for å ha nådd topp-punktet på alle sammen.


Tilbake til Qatar


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset