Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Finland
Europa
Troms aug11 - Haldi & Halti
(Skrevet av Sea 02.10.2011)

Tur foretatt: August 2011.

03.08.2011

Våknet til litt gråvær og lavt skydekke i dag, men satset på Halti-toppene. Kjørte til Birtavarre og inn Kåfjorddalen. Etterhvert så mye tåke at det var kun noen meter sikt innover og oppover på delvis veldig dårlig grusvei. Kjørte helt inn til nordøstenden av Guolasjavri hvor det stod 2 finske biler og en scooter i grushaugen(!).

Ble bedre vær her inne og sola tittet frem innimellom. Jeg valgte å følge merket rute til Halti først. Litt paradoksalt at det står på infoskiltet at en bør holde seg til merka-ruta, når vardene forsvinner etterhvert og en må klatre et 2m høyt nytt reingjerde ... Uansett mest steinur her, så jeg gikk etter GPS til finsketoppen hvor jeg traff 2 mindre pratsomme finner som hadde gått fra Finland. Det ble gråvær på toppen og ingen sikt, men så jo alle disse vardene rundt omkring. Hvorfor må alle ha sine egne varder?

Finsketoppen var en skuffelse i gråværet og tuslet videre mot Raisduottarhaldi. Traff et finsk par som gikk fra norskesida og som var litt mer pratsomme. Rett før Raisduottarhaldi, måtte jeg igjen over et 2m høyt nytt reingjerde. Fint å være fjellvandrer her! Tåka var like tett på toppen her, men her var det en stor og fin varde. Herfra gikk jeg i en nordøstlig bue ned til bilen.

Ingen stor opplevelse disse to toppene på denne grå dagen. Hadde nok vært bedre å gå på ski her, men da blir det kanskje en relativt lang skitur, avhengig av hvor langt det brøytes innover ...


Tilbake til Finland
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset