Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Teide på Tenerife på Kanariøyene
3718 m
Spania
Europa
Teide by night
(Skrevet av toch 11.08.2011)

Tur foretatt: Juli 2011.

Første gangen jeg forsøkte å nå toppen desember 2007, ble jeg stoppet av parkvaktene pga. at det var isete og glatt den siste "kneika" til toppen. Å vise fram godkjenningspapirer for å nå toppen hjalp ikke. Litt surt etter å ha "slitt" i flere timers motbakke. Det hadde snødd dagen før slik at øvre del av Teide hadde et tynt snø- og islag.

Ny ferietur med familien til Tenerife måtte derfor gjennomføres, og etter 2 sommerferier på Kreta med div. fine fjellturer, ble Tenerife valgt som mål sommeren 2011. Tok med familien med leiebil til Santa Cruz for å hente godkjenning til å nå topp-punktet. Det viste seg at aktuelt kontor var nedlagt, og at en nå skulle registrere seg på internett for godkjenning (www.reservasparquesnacionales.es). Pga. at maks 200 personer slipper til på toppen, var alle dagene jeg skulle være på Tenerife fullbooket.

Jeg bestluttet derfor å starte om natten, slik at jeg nådde toppen før parkvaktene dukker opp med første gondoltur kl. 09:00 om morgenen. Jeg kjørte i mørket til startpunktet for stien til toppen, ca. kl. 04:20. Stor var overraskelsen at det var fullt på den lille parkeringsplassen, og at det var vanskelig å finne parkeringsplass langs vegen. Startet opp med hodelykt og fulgte "veien" som etterhvert slynger seg i lange sikk- sakk svinger oppover. Etter ca. 1t kom jeg til starten på stien som slynger seg oppover selve fjellsiden på Teide. Etter ca. 2t og 20min. kom jeg til AltaVista-hytten. Ovenfor hytten er det slakere motbakke, men det går ikke særlig raskere pga. at høyden nå begynner å merkes. Siste kneika ovenfor endestasjonen på gondolbanen er brattere. Her møtte jeg 15-20 personer på vei ned. Nådde toppen etter 3t og 45min. Antar det var minst 15 peroner på toppen. Så jeg var langt fra den eneste som tok denne nattevandringen. Utsikten fra toppen er spektakulær. Dessverre var det det skyer i lavlandet så en ikke kunne se helt ned til stranden/sjøen.

Brukte ca. 2t og 10min på vei ned. Var fristende å kutte noen av svingene på nedre del av turen, men det er skiltet forbud mot å gå utenom "veien", så jeg sto imot fristelsen.


Tilbake til Spania
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset