Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Jordan
Asia
Ørkenvandring i Jordan
(Skrevet av lyngve 11.10.2010)

Tur foretatt: Oktober 2010.

Høyeste topp i Jordan er IKKE Jebel Rom, men Jebel Um Adaami (offiselt 1832m, min iPhone viste 1851m) på grensen til Saudi Arabia.

I motsetning til Petter sin snarvisitt i Jordan, bestemte jeg meg for en ukes backpacking i Jordan for å få med meg alle severdigheter i dette praktfulle landet (verden er mer enn fjelltopper):
-Madaba og Mt Nebo
-Dødehavet
-Kings Highway med enorme canyons
-Kakar
-Petra Sandstone City (New 7 Wonders of the World)
-Jebel Haroun (ca 1350m), høyeste fjell i Petra
-Wadi Rum
-Aqaba ved Rødehavet
-Amman

Og selvsagt hovedmålet Jebel Um Adaami. Ingen andre å dele kostnader med på en såpass spesiell tur, så betalte ca 200 USD for 2 dager og 1 natt i Wadi Rum ørkenen med guide. Men det må sies å være ekstremt bra "value for money" med tanke på alle de timene som medgikk til kjøring på sand-stier rundt i ørkenen (i en Nissan Patrol pickup). Tror vi var innom mer enn 10 severdigheter spredd rundt hele Wadi Rum ørkenen, inklusiv Jebel Um Adaami. Dessuten var opplegget inkludert 2 lunsjer, 1 middag, 1 frokost og 1 natt i et beduin telt.

Jebel Um Adaami var en kort og grei tur fra foten av fjellet (ca 1 time til topps, med et par pauser i varmen). Fantastisk ørkenutsikt fra dette fjellet!

Full rapport følger her:
distantpeak.blogspot.com/2010/10/jabal-umm-ad-dami.html


Tilbake til Jordan
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset