Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Bukkeholstinden, Søre
2058 m
p.f. 55 m


12 topper (pf.30m) + mange til over to tinderekker
(Skrevet av JoSo 18.08.2010)

Tur foretatt: August 2010. Andre på toppen: Otto

16.8.10:
Det ble en lang dag over Bukkeholstindan, Bukkehø og retur over Tverrbottindan. Vi hadde vel en ambisjon om å nå alle toppene mellom frokost og middag på Leirvassbu, og klarte det med sånn akkurat passe margin... Brukte drøyt 12 timer (kl. 08.10 - 20.30).
Startet med å følge DNT-stien mot Spiterstulen et stykke, men skrådde raskt oppover mot Søre Bukkeholstinden ved å krysse Tverrbytne omtrent på 1400 moh. Var på Søre Bukkeholstinden etter vel 2 timer.
Videre gikk turen på alle topper langs eggen bort til Bukkeholsbandet (bl.a. Store, Midtre Austre og Midtre Vestre Bukkeholstinden). Her gikk turen så ned på den smale brepassasjen for også å få med oss Nørdre Vestre Bukkeholstinden. Herfra kunne vi bl.a. tydelig se Spiterstulen turisthytte fra varden.
Vel tilbake på hovedeggen fortsatte turen over Bukkeholstinden V2 og V3 før en noe drøyere oppstigning til dagens høyeste punkt; Bukkehøe fulgte. Uheldig med tåke her, så vi fikk ikke den utsikten vi hadde håpet på her oppe.
Lang nedstigning ned i Illåskardet herfra, og her fikk vi dagens største utfordring: Kryssing av breelva Søre Illåe som kommer fra Søre Illåbrean. Det var med nød og neppe vi kom oss over!
Etter denne utfordringen gikk turen opp på Vestre Tverrbottinden og videre over alle disse tindene; Store-, Midtre Nordre og Midtre Søre. Artig travers ut på høyeste topp på Vestre!
Lett nedstigning fra dagens siste (Midtre Søre) og ned til Leirvassbu. Middagen smakte fortreffelig!
Vel 12 timer, 28,3 kilometer og tot. stigning 2620 meter.


Tilbake til Bukkeholstinden, Søre


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset