Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Tjønnholstinden
2331 m
p.f. 340 m


Rundtur på ski nord for Leirungsdalen
(Skrevet av JoSo 12.05.2010)

Tur foretatt: Mai 2010.

9. mai 10
Vi parkerte ved R 51 ca. en kilometer sør for utsiktsplassen ved Vargebakken. Her er en passe P-plass på vestsiden av veien.
Dagens første mål ble Kvassryggen, en grei topp på vei mot større mål i løpet av dagen. Fulgte lia opp mot Steinflye på nordsiden av Steinflybekken, passerte etterhvert like vest for høyde 1957 og gikk her ned på den lille breen som er naturlig å krysse på vei mot Kvassryggen.
Retur tilbake til utgangspunktet ved 1957 og fulgte så den naturlige ryggen opp til topps på Høgdebrotet. Herfra en nydelig utsikt mot Steinflytinden og Tjønnholstinden.
Ferden videre gikk etter ryggen i vest-/sørvestlig retning til en bratt bakke opp mot Steinflytinden. Artig, stor steinblokk på toppen av denne!
Eggen videre førte oss til topps på Tjønnholstinden, som ble dagens hovedtopp. Litt luftig bortover eggen her og der, men noen hamre kunne greit omgås på sørsiden av eggen. En skikkelig rast på denne for å nyte finværet og en superbra utsikt!
Vi tok med skiene over hit til Tjønnholstinden, siden vi vurderte Tjønnholsoksle som et passe mål etter denne hovedtoppen. Og slik ble det. Vurderte en stund å fortsette til Søre Skarvflytinden og Skarvflyløyfttinden også, men klokka og fornuften fortalte oss at Tjønnholsoksle fikk være avslutningstoppen denne dagen.
Returen ble foretatt ganske høyt i lia nord for Leirungsdalen, bare for å unngå og miste for mye høyde og fart mot bilen ved R 51.
Total stign.: 2112 meter, lengde t/r: 28,9 kilometer, tidsforbruk: 8 timer t/r.
Også med på turen: John V, også fra Oppdal.Tilbake til Tjønnholstinden
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset