Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Leirhøe
2330 m
p.f. 290 m


Påskens fineste dagstur
(Skrevet av JoSo 24.04.2011)

Tur foretatt: April 2011. Andre på toppen: Otto

22.4.11:
Fint vær og langfredag i påsken fristet til en ny tur for Otto og meg.
Etter frokost på Spiterstulen med sikkert 150 påskegjester i spisesalen startet vi ca. 08.30 sørover Visdalen, videre inn Hellstugudalen og opp til Veoskardet. Rast her oppe etter vel 2 timers skitur på kald morgensnø.
VEOBREATINDEN:
Fra Veoskardet ble det en rask og enkel tur til denne toppen. Vi valgte å sette fra oss skiene nede i bandet vest for toppen.
AUSTRE MEMURUTINDEN:
Fra bandet vest for Veobreatinden krysset vi den sørlige delen av Veobrean og gikk opp til kanten av berget rett nord for denne toppen. Fremdeles hard morgensnø etter nattens minusgrader gjorde at vi benyttet stegjern opp på denne. Sørlig vind som førte med seg tåke spolerte litt for utsikten fra toppunktet, men heldigvis fikk vi med oss det meste rundt oss glimtvis gjennom tåka.
VEOBREAHESTEN:
Fra nordsiden av Austre Memurutinden ble Veobrean krysset på retur opp til Veoskardet, videre litt vest for topp 2110 moh og over brekanten nord for denne. Vi slapp oss ned i bregryta sør for denne artige toppen som vi var litt spente på når vi så den fra dagens tidligere topper. Så bratt ut på avstand..!
Her nede i gryta sør for toppen var det helt vindstille og utrolig varmt. Lett antrukket og godt utstyrt med stegjern og isøks gikk turen overraskende lett opp den bratte snøflanken som ender opp rett øst (til høyre) for steinblokka som danner selve toppunktet.
Det måtte sikkert være snøforholdene og at snøen enda lå litt høyt som gjorde bestigningen av denne lettere enn vi først trodde. Vi rundet blokka på sørsiden og kløv forholdsvis enkelt opp til den øverste steinen med den lille varden. Et lite byks her og vips så var toppen nådd. Ble overrasket over å finne et uttørket lemen ved varden. Her var det nok besøkende før oss som hadde "glemt" denne stakkaren her...
LEIRHØE:
Fra Veobreahesten returnerte vi samme vei som vi kom. Dermed var vi høyt oppe på sørryggen av Leirhøe og det ble en lett bestigning resten av turen opp til varden på denne nydelige toppen. Et lite parti på vei opp var så bratt at vi fant det mest forsvarlig å ta på stegjern også her. Kjempeutsikt herfra!
SPITERHØE:
På vei ned til Spiterstulen fra nordsiden av Leirhøe gikk turen også over denne flate toppen. Ferden videre gikk øst for Skauthøe over høydene 2009, 1942 og 1854 og inn på skiløypa Spiterstulen - Glitterheim ved Skautkampen. Herfra og ned til Spiterstulen: Lite snø!

Vi brukte 11,5 timer på turen - 34,1 km t/r Spiterstulen - 3030 høydemeter total stigning.Tilbake til Leirhøe
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset