Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Hestbreapiggen, Midtre-2
2143 m
p.f. 50 m


Perfekt skiføre på Hestbreapiggene & Låven
(Skrevet av JoSo 17.04.2011)

Tur foretatt: April 2011. Andre på toppen: Otto, Uglefisk

13.4.11:
Det ble en dag med et solid værvindu mellom ustabil lavtrykksaktivitet fra sørvest både før og etter.. Vi startet fra Oppdal litt etter 06.00 og parkerte ved Kvanndalsvoll dit veien er helårsbrøytet. Turen startet ca. 09.00 med å gå til fots på delvis snø og bar vei de siste par kilometrene til Netosætrene siden veien ikke var brøytet inn hit enda.
Snøen var så hard og fin å gå på at vi fortsatte likegodt med skia på sekkene opp hele Netosæterlia til nesten 1200 moh.
Fin skitur videre forbi den nye hytta i Geitåholet, videre på nordenden av både Geitåtjønne, Geitåvatnet og Håybreavatnet, deretter på sørsiden av Utløyparen og inn på den vestlige av Høybrean. Bestemte oss for å gå opp det ganske bratte skaret mellom Vestraste og Vestre Hestbreapiggen. Den siste nysnøen for noen dager siden gjorde at det gikk fint å gå halvveis opp med ski og resten til fots uten stegjern på.
Vel oppe i skaret ble turen opp på Vestraste en enkel og kjapp tur/retur uten sekker. Kom hit ca.14.00. En utrolig flott topp denne; kanskje den fineste toppen av alle denne dagen.
Videre ned til sekkene i skaret og opp på Vestre som nesten kan måle seg med Vestraste... Nådde toppen her ca. 14.50, og tok en god mat-/drikkepause på lesiden mot nord.
Låven ligger også fint i linje videre, så vi besøkte også denne toppen på veien videre mot øst. Gikk først over Vesle Hestbreapiggen (2050 moh) og holdt sånn omtrent høyden mot nord til vi så Låven som egentlig er et litt bortgjemt fjell som heller ikke er så høy som toppene ellers på denne fjellryggen. Utrolig flott utsikt også fra denne. Var her ca. 15.00.
Lett tur videre til "M2" OG "M1". En halvtime mellom hver av disse toppene, og vi var oppe på M1 litt før 17.00.
Her ville Paal også ta turen bort på Nørdre, som også er en kommunetopp (Skjåk). Otto ble med, mens jeg valgte å droppe denne (var her for 3 år siden) og gikk heller bort på Austre og tok en lang rast ved varden her. Sjelden at jeg sitter et par timer og raster, så jeg nøt virkelig stunden...
Paal & Otto kom etter til Austre ca. 19.00 (litt mer slitne enn meg..). Nå fulgte en fantastisk flott nedkjøring til Netosætrene. Utrolig fint føre de ca 1300 høydemetrene ned lia.. Var ved bilen ca. 20.00.

11 timers skitur - ca. 40 km distanse - ca. 2300 høydemetre.


Tilbake til Hestbreapiggen, Midtre-2
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset