Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Vardøya
Herøy
Nordland
Nordlandstur - øyloffing med bil
(Skrevet av Sea 04.08.2009)

Tur foretatt: Juli 2009.

20.07.2009

Bensinstasjonen på Dønna var tom for bensin og jeg like så. Det holdt imidlertid akkurat ned til Silvalen på Herøy. Kjørte så ut til Ytre Øksningan med Vardøya rett utenfor, i håp om å finne båtskyss.
Fikk et tips om et kar jeg ringte, men han hadde først tid utpå kvelden. Deretter traff jeg to på brygga, han ene hadde ikke satt ut båten, men skulle sette den ut senere i dag og kunne kjøre meg da. Han andre hadde defekt motor, men tipset meg om et hus like ved. Der var det ingen hjemme. Dette så dårlig ut, men etter å ha lest rapporten til JoSo, fant jeg nr til Thomas. Han kunne kjøre meg nå med en gang, hvis jeg var klar! Toppers, han måtte bare være tilbake før 13:30 da han skulle på
jobb. Han kom sporenstraks ned til bryga og kjørte meg ut til øya. Siden båten var litt for dyptgående til å gå inn på de grunne partier, la han inntil en bergnabb og jeg hoppet i land. Han ventet med båten på sjøen, mens jeg gikk opp til trådkorset på toppen. Kraftig vind her på toppen i havgapet.
Høyden på vardøya tror jeg ikke stemmer. Thomas hadde 121 på sjøkartet sitt og jeg registrerte 127 på GPS'en. (Har i ettertid rettet en forespørsel til kommunen om høyden, men han kunne ikke svare meg før etter ferien.)
Da jeg gikk ned mot båten fant jeg en flaskepost på ca 30 moh, sendt fra Jylland i Danmark 11.02.2007. Den inneholdt navn og adresse på avsenderen som gjerne ville ha svar hvis noen eventuelt fant den. Jeg har i ettertid svart på denne og fått takknemlig svar tilbake etter nesten 2,5 år på fri flukt på havet/øyene. Morsomt!
Thomas la inntil og jeg hoppet ombord og vi kjørte tilbake. Thomas rakk jobben fint og sier han gjerne kjører andre kommunetoppjegere (mob: 90266867).
Vega neste og siste i denne omgang.Tilbake til Vardøya
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset