Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Tomma
Nesna
Nordland
Nordlandstur - øyloffing med bil
(Skrevet av Sea 04.08.2009)

Tur foretatt: Juli 2009.

19.07.2009

TOMSKJEVELEN
Været slo seg vrangt i Lofoten, så etter et besøk hos en kjenning på Helgelandskysten og litt turistifisering tok jeg ferja over til Tomma i finværet. Øverste parti av Tomskjevelen ser ganske bratt ut fra ferja.
Kjørte mot Forsland og parkerte ved skiltet til "Skjevelen". Fulgte stien rundt og opp til Forslandsvatnet. Deretter forsvant stien, så jeg gikk mer eller mindre rett opp mot hakket før siste bratte parti av toppen sammen med alle fluene som også skulle til topps i dag!
Flott utsikt mot Lovund, Træna, Svartisen, Sju Søstre, osv. og lang pause i finværet. Tok en dukkert i Forslandvatnet på returen, men fluene ventet bare til jeg dukket opp igjen!
Rakk akkurat ferja tilbake til Nesna kl 15:00.
GPS'en viste 7,4 km og 902 hm.

DØNNAMANNEN
Tok en u-sving på Nesna og stilte meg i ny ferjekø til Levang. Deretter til Sandnessjøen og lang ventetid på ferja til Dønna. Først kl 18:30 kom jeg til skiltet og starten på stien til Dønnamannen. Møtte en del folk på veg nedover den bratte stien med utlagt tau i det øverste partiet. Hadde følge av en masse fluer her også.
Merkelig at første topp er merket med Dønnamannen 858 og bok-kasse, når toppen ligger ca 500 m lenger vest. Flere hadde kommentert dette i toppboka også, så jeg.
Gikk bort til den riktige toppen i kveldssola, over 20 grader og vindstille. Praktfull topp og utsikt, bl.a. mot alle øyene i Herøy. Deretter ned til bilen og tid for å finne natt-losji.
GPS'en viste 6,7 km og 916 hm.


Tilbake til Tomma
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset