Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Vardøya
Herøy
Nordland
Deep-sea rafting!
(Skrevet av mob 02.08.2009)

Tur foretatt: Juli 2009. Andre på toppen: tero

Tilbrakte ei drøy uke på Helgeland med sykling og toppbestigning sammen Tero. Har hørt mye skryt om Helgelandskysten før, men det var langt flottere enn jeg har blitt fortalt!

Etter at Dønmannen og Botnkrona var tatt dagene før, så skulle Herøys voldsomme 119m tas. Men det er ikke only-only som Petter sier. På Vardøya bor det ikke et menneske (kun villsau og ørner), så da må man finne seg en båt e.l. ut. Vi hadde avtalt med Seløy Kystferie at de kunne svippe oss ut på Vardøya ev. som del av en båttur.

Egentlig skulle vi syklet ut til Seløy fra Sandnessjøen, men det bøttet ned og vi valgte da hurtigbåten til Herøy i stedet. Når vi kom dit hølja det fortsatt ned, men heldigvis sto det en buss der som skulle til Seløy. Smarte som vi var fikk vi dyttet syklene på den og fikk en behagelig og varm busstur til Seløy.

Da vi kom oss fram og var klare for båtturen letta været og sola kom fram. Seløy kystferie var et flott sted hvor man kunne overnatte, fiske osv. Flere familier leide der ute. Vi forventet oss ei snekke eller noe ut på Vardøya, men neida. Her kom det to ungdommer med en fet båt man virkelig kunne herje med. Så det ble deep-sea-rafting inkl. toppbestigning tur/retur på 1 time!

De kjørte båten inn til ei rød bu, vi hoppet av, løp mot toppen og fulgte sauetråkket bratt opp på ryggen fra høyre side. Vel oppe så vi et par ørner sirket over oss og toppen, samtidig som vi så gutta herjet med båten i mellomtida. Den morsomste kommunetoppen tero hadde vært på sa han!

Etterpå koste vi oss med sykling på Herøy og kom oss på ferga mot Vega etterhvert. Herøy må være et eldorado for kajakkturer, fiske osv. Virkelig et flott sted med tusenvis av små øyer, holmer og skjær samtidig som man skuer mot høye fjelltopper. Man skulle hatt et sommerhus der gitt.


Tilbake til Vardøya
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset